Un embaràs una dent?

Es diu que per cada embaràs es perd una dent, i contrariament a la creença popular, no és un fet inevitable.

El nadó no absorveix el calci de les dents de la mare, el que debilita les dents és el reflux àcid i els vómits. Amb les dents debilitades i un canvi d’hàbits en la dieta s’afavoreix la formació de caries.
A més a més els canvis hormonals provoquen la inflamació de les genives, que dificulta la higiene, afavoreix l’acúmul de placa (sarro) i aixó incrementa la inflamació i provoca sagnat i dolor. És un peix que es mossega la cua.

Durant l’embaràs hem d’extremar les mesures higièniques, realitzar els tractaments necessàris i reforçar les dents.
Com a norma general durant l’embaràs és recomanable respallar-se les dents 3 cops al dia, glopejar fluor un cop per setmana i fer-se una neteja dental professional durant el segon trimestre d’embaràs, però és important tenir en compte que no totes tenim les mateixes reaccions durant l’embaràs i els tractaments han de ser en funció de les nostres necessitats individuals. L’especialista que ho valora és l’ Odontopediatra  -especialista en odontologia de petits/es i embarassades- .

Per trencar la tradició d’ «un embaràs una dent» és tan important visitar al ginecòleg com demanar hora a  l’odontopeditra, i seguir els seus consells d’higiene i  tractament.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Crea un blog o un sitio web gratuitos con WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: