Efectes de l’aigua oxigenada a la boca

En molts blogs d’internet he llegit remeis naturals amb base d’aigua oxigenada per curar la boca o paliar-ne dolors, però és un error.
A nivell cutani, l’aigua oxigenada s’utilitza com a desinfectant perquè té la capacitat de destruir teixits i oxidar-los, però a més d’afectar els microorganismes de les ferides també afecta als teixits més externs on hi té contacte, i és capaç de destruir les cèl.lules de la pell recent formada impedint la cicatrització.

L’aigua oxigenada crema els teixits en menor o major grau, per aixó tinta de blanc la pell. Els teixits tous de la boca (genives, galtes i llengua) són més sensibles que la pell i és per aixó que l’aigua oxigenada hi té efectes més nocius, les cremades que provoca són agresives i doloroses, i no tenen tractament possible tret d’esperar a que els teixits es regenerin sols. L’us d’aigua oxigenada per curar aftes, genives sagnants o com a colutori és perillos i càustic, i no és gens aconsellable utilitzar-la.

Per internet s’explica que l’aigua oxigenada s’utilitza a les clíniques dentals per blanquejar les dents, i és cert, però s’utilitza a unes concentracions controlades i protegint la geniva de les cremades, doncs l’estètica ha d’anar acompanyada de salut, i una geniva cremada ni és sana ni és estètica.

Una persona va seguir els consells d’algun bloc sense qüestionar-se’l i va patir les cremades de l’aigua oxigenada. Crec que és molt interessant el fet que escrivís a un blog explicant el seu cas perque tots poguem coneixe’l:

Notapor mario202 » Mié May 06, 2009 5:30 am

Hola q tal!.
Lei algunas recomendaciones acerca de cepillarse los dientes con agua oxigenada para blanquear los dientes. El día de hoy lo decidí probar. Empezó todo bien hasta que al ver que me empezó un fuerte dolor en las encias decidi enjuagarme rápidamente. Noté que en la encía se habia hecho como una capa blanca. Inmediatamente cepillé mis dientes con pasta dental. Se quitó un poco lo blaco pero me di cuenta que en la encia inferior tenía blancusco y parece que es irritación. Incluso noté que se inflamó un poco.

Estube haciendo varios enjuagues con solo agua pero siento aun la ansiedad de ardor en la encía y se nota irritación.También noté que en esa parte de la encía elevó la temperatura. Qué recomendación me pueden dar?.

Sanará en algunos días? o qué otra cosa puedo hacer?

Gracias y saludos!

No tots els consells d’odontologia d’internet són correctes o recomanables. Abans de provar-ne algun s’ha de mirar si ho ha escrit un/a professional de la Odontologia i si el que diu es pot aplicar a la vostra situació particular. En cas de dubte s’ha de sonsultar sempre amb l’Odontòleg, ja que es tracta de salut, i amb la salut no ens hem d’arriscar.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Crea un blog o un sitio web gratuitos con WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: