Evita encomanar-li caries al teu fill/a

Quan naixem ho fem amb la boca estèril, lliure de microbis, i els microorganismes que provoquen la caries passen de la nostra boca a la dels nostres fills.

Encara que nosaltres no tinguem caries som portadors de les bacteries que, per la dieta, la duresa de les nostres dents o per una bona higiene oral no es manifesten, tot i així podem transmetre’ls als menut tastant dels mateixos coberts, gots, fent petons a la boca i fins i tot fent-li petons a les mans en l’edat en que el bebè intenta ficar-se-les a la boca.

El contagi es fa a través de la saliva i per tant a la llarga la bacteria colonitzarà, però cal intentar que no sigui fins a l’adolescència -on serà gairebé inevitable que algun noviet/a li encomani- per evitar-li dolor i patiment de menut/da.

Si la caries en una dent de llet no es detecta a temps, perquè el nen/a no es queixa i no ha anat a la revisió de l’Odontopediatra, la infecció progressa a l’arrel i afecta la dent definitiva que s’està formant a sota, i aixó comporta malformacions, taques o altres lesions a la dent definitiva.

En un parell d’ocasions vaig detectar caries a fills d’amics perquè menjaven de forma extranya i evitaven beure líquids,  en preguntar pel dolor a la boca tots dos em van respondre que no en tenien. Després d’insistir vaig saber que tant sols els hi feia mal si la dent afectada entrava en contacte amb el menjar o l’aigua.

Els infants no distingeixen la importància del dolor de boca respecte el d’una caiguda, i l’experiència els hi diu que si no hi ha sang el problema no és greu i el mal acaba passant, per aixó sovint no verbalitzen el dolor de boca fins que no és inevitable, i en aquests casos la lesió ja és gran. Per aixó és interessant endarrerir al màxim possible el contagi de la caries.

Evitant el contacte salival amb els fills/es, una bona higiene de la boca, i revisions periòdiques a l’Odontopediatra podem prevenir els seus problemes dentals.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Crea un blog o un sitio web gratuitos con WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: