El tractament preventiu dels 6 anys

Als 6 anys d’edat, en general, surten els primers queixals definitius, darrere dels últims queixals de llet, abans de començar el recanvi dental.

L’erupció dental pot anar acompanyada de manifestacions clíniques com inflamació o dolor de la zona, però pot no donar cap simptomatologia i passar desapercebuda pels pares i els fills/es.

Els primers queixals definitius tenen la zona de masticació amb fissures més profundes que les dents de llet, i per tant retenen més el menjar i en dificulten la remoció. Aquest factor sumat a la falta de costum i a la dificultat dels nens/es de raspallar-se la zona, incrementa el risc de caries.

És molt important tenir cura dels primers queixals definitius i prevenir la formació de caries ja que, quan comencin a moure’s les dents de llet, seran els que faran principalment la funció masticatòria, i en cas que el/la nen/a tingui dolor o molèstia a la zona evitarà raspallar-se’ls, o evitarà mastegar correctament, la qual cosa influeix directa i negativament sobre la digestió podent provocar problemes gàstrics o mal d’estomac.

Per prevenir les lesions carioses d’aquests queixals hi ha dos tipus de mesures, la primera és que els pares ensenyem als fills/es a raspallar-se bé les dents i en controlar la dieta, la segona és un tractament preventiu per part dels odontopediatres anomenat sellat de foses i fissures.

El sellat de foses i fissures és un procediment gens agresiu pel qual s’omplen les fissures sanes dels queixals definitius, col.locant-hi una resina, per modificar anatòmicament les fissures fent-les menys retentives. D’aquesta manera s’evita que quedin restes d’aliments atrapats al queixal definitiu, es facilita la remoció d’aquests amb el respallat i es crea, a més a més, una barrera que protegeix les zones més susceptibles de caries.

Amb un sellat de foses i fissures, visites periòdiques a l’odontopediatra, i una bona higiene oral disminuïm considerablement les probabilitats de tenir caries, mantenint la qualitat de vida dels nostres fills/es.

Una bona prevenció és la millor manera d’evitar el dolor.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Blog de WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: