Què passa si «fa la pipa»?

La succió digital és un hàbit reflex natural en gairebé el 50% dels bebès, durant els primers mesos de vida, que comença dins l’úter matern. Però si perdura a partir dels 3 anys, es converteix en un mal hàbit mol difícil d’eliminar, i acaba ocasionant problemes de boca.

És important detectar la succió digital quan encara són molt petits/es, per tal de poder-ho corregir, i evitar que generin danys a la boca i, en conseqüència, com ja vaig explicar a un altre post, a l’estómac.

“Fer la pipa” durant el creixement modifica el complex maxil·lofacial (l’esquelet, els músculs i les dents) de forma patològica:

1. Col.locar el dit a la boca impedeix el tancament, evitant el contacte entre les dents, i això pot provocar malposicions en l’erupció.

2. Quan les dents estan en boca, la força que en fa el dit les desplaça.

3. Poden sorgir  problemes posturals ja que, en mantenir la boca oberta, els nens/es canvien els punts de suport, i el cos compensa aquest desequilibri mitjançant canvis en la postura.

4. Pot comportar un creixement desproporcionat dels maxil·lars.

El grau d’alteració produïda depèn de la durada, intensitat i freqüència de l’hàbit, per això és important fixar-s’hi.

Si l’hàbit es corregeix abans dels 3 anys els efectes produïts són mínims i es corregeixen espontàniament, però si el/la nen/a a partir dels 3 anys segueix succionant-se el dit és important consultar a un odontopediatra per evitar que s’agreugin els problemes i solucionar-los.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Crea un blog o un sitio web gratuitos con WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: