Parlem en positiu

La por de la canalla a l’Odontopediatra sol ser deguda a diverses causes, però hi ha trucs que ajuden a evitar que n’agafin.

1. Realitzar la primera visita a l’Odontopediatra quan el o la filla no tingui cap molèstia a la boca. D’aquesta manera evitem que associïn l’Odontòleg amb el dolor i ajudem a que aprenguin la importància de tenir cura de la boca.

2. Evitar transmetre por o intranquil.litat a la canalla.
De petits perceben molt l’angoixa dels pares i mares enfront d’una situació, i es posen en estat d’alerta. És recomanable que qui els acompanyi a la consulta sigui l’adult que menys s’angoixi al dentista.

3. Intentar donar el mínim d’explicacions possibles.
En les experiències que els adults considerem que poden ser negatives per la canalla, en un intent de pal·liar la situació, donem molta explicació, i en canvi en aquelles en què sabem que poden ser gratificants –com anar a la platja o a la neu- tendim a no donar tants detalls. Els fills, que estan molt més pendents d’aquest matisos que els adults, de seguida ho perceben i es posen en tensió.

4. Explicar les coses en positiu.
Quan duem la quitxalla per primera vegada a la platja o a la neu no els expliquem que no hi ha taurons, que no els passarà re, que no es cremaran, o que no es preocupin perquè no es quedaran enfonsats a la neu. Si ho féssim segur que no voldrien sortir de casa.
Amb la visita a l’Odontopediatra passa el mateix, cal intentar explicar que el o la Doctora mirarà la boca, o que li farà unes fotografies de les dents –radiografies-, que l’asseurà a una cadira que puja i baixa i s’estira, o que li curarà el dolor que té, etc.

5.  Procurar dir frases com: “si no et rentes les dents et sortiran caries”, en comptes de “si no et rentes les dents hauràs d’anar al dentista”
Aquesta segona frase ofereix una visió del dentista com la conseqüència negativa d’una acció o falta d’ella. La conseqüència negativa que hauríem d’intentar transmetre és la caries dental, no el professional que la cura.

Si de petits perden la por al dentista, o si mai no n’agafen, no eludiran les visites i tindran una millor salut.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Blog de WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: