CUIDAR LA BOCA

Bloc d'Odontologia de la Dra. Arasa

Els queixals del seny afecten la salut

A mesura que l’ésser humà evoluciona, la boca es fa més petita, i els queixals del seny surten amb poc espai, cosa que porta a les arrels a adoptar formes estranyes i diferents, sovint corbes i agrupades, que dificulten el tractament en cas necessari.

Els queixals del seny, a més a més, poden pressionar el nervi que hi ha a sota provocant problemes a altres parts de l’organisme.

En un estudi realitzat pel Dr. Adler a 200 persones, es va demostrar que els queixals del seny poden ser l’origen d’enfermetats a altres parts de l’organisme que no tenen cap relació aparent amb la boca.

Una sobrecàrrega dels queixals del seny afecta les vertebres C2 i C3, que estan en relació directa amb el nervi de la mandíbula, i provoca tensió a la columna. Si aquesta tensió augmenta sol generar mal de cap i mal a l’esquena.
El Dr. Adler va relacionar també l’afectació dels queixals del seny amb alguns tipus d’al·lèrgia. Actualment es calcula que a Espanya hi ha un 20% de la població amb al·lèrgia, tot i així alguns dels afectats no han estat diagnosticats i ni tant sols ho saben ja que els síntomes poden confondre’s fàcilment amb els d’un encostipat comú. Segons els estudis del Dr. Adler un 15% d’aquests casos podrien solucionar-se amb l’extracció dels queixals del seny.

Degut a la ubicació endarrerida dels queixals del seny, és difícil la neteja amb el raspall, la qual cosa incrementa el risc de caries. Quan hi ha lesió a un d’aquests queixals el tractament per part del professional és dificultosa per la falta de visibilitat i accés, i si la caries afecta el nervi resulta extremadament complicat i arriscat “matar el nervi”.
Per aquest motiu, en cas de lesió al queixal del seny, és recomanable l’extracció.

Una vida saludable no passa tant sols per alimentar-se bé i practicar exercici, la Organització mundial de la salut (OMS) defineix la salut com un esta complet de benestar físic, mental i social, no tant sols l’absència d’afeccions o enfermetats.

Per lograr-ho és important mantenir una bona salut oral, mitjançant una bona higiene de totes les dents, i visitant a l’Odontòleg.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Information

This entry was posted on Març 18, 2012 by in Odontologia alternativa.