La caries del biberó, com prevenir-la

Als 6 mesos és quan s’acostuma a treure el pit i introduïr el biberó, i és també quan surten les primeres dents. Com que molts bebés estan acostumats a adormir-se mamant, se’ls deixa el biberó fins que s’adormen, però aixó comporta un increment del risc de caries de primera infància, també anomenada “caries del biberó”.

La llet de biberó i els sucs tenen edulcorants cariogènics i un contacte prolongat amb les dents, com el que es produeix quan el bebè s’adorm amb el biberó a la boca, incrementa el risc de caries.

A més a més durant el son la salivació disminueix, i en conseqüència disminueix l’autoclisis (neteja de les dents per part de la saliva) i la protecció dental enfront de les caries.
També es produeix una disminució de la velocitat de deglució i els líquids del biberó s’estanquen, incrementant així el contacte dels sucres amb les dents i augmentant la desmineralització de l’esmalt, fent les dents més susceptibles a la caries.

Com que a aquesta edat no saben glopejar ni escopir hi ha una tendència errònia general a pensar que no s’ha de netejar les dents dels nostres fills i filles, i alguns pares i mares m’han preguntat a partir de quina edat els han de començar a respallar les dents. Se’ls han de netejar les dents, sense dentifrici, des del moment en que estan en boca per prevenir l’aparició de la caries “del biberó”.

Per evitar les caries de primera infància és important netejar les dents després dels àpats,  no deixar que s’adormin amb el biberó a la boca, i fer controls periòdics amb l’Odontopediatra.

 

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Crea un blog o un sitio web gratuitos con WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: