CUIDAR LA BOCA

Bloc d'Odontologia de la Dra. Arasa

La caries del biberó, com prevenir-la

Als 6 mesos és quan s’acostuma a treure el pit i introduïr el biberó, i és també quan surten les primeres dents. Com que molts bebés estan acostumats a adormir-se mamant, se’ls deixa el biberó fins que s’adormen, però aixó comporta un increment del risc de caries de primera infància, també anomenada “caries del biberó”.

La llet de biberó i els sucs tenen edulcorants cariogènics i un contacte prolongat amb les dents, com el que es produeix quan el bebè s’adorm amb el biberó a la boca, incrementa el risc de caries.

A més a més durant el son la salivació disminueix, i en conseqüència disminueix l’autoclisis (neteja de les dents per part de la saliva) i la protecció dental enfront de les caries.
També es produeix una disminució de la velocitat de deglució i els líquids del biberó s’estanquen, incrementant així el contacte dels sucres amb les dents i augmentant la desmineralització de l’esmalt, fent les dents més susceptibles a la caries.

Com que a aquesta edat no saben glopejar ni escopir hi ha una tendència errònia general a pensar que no s’ha de netejar les dents dels nostres fills i filles, i alguns pares i mares m’han preguntat a partir de quina edat els han de començar a respallar les dents. Se’ls han de netejar les dents, sense dentifrici, des del moment en que estan en boca per prevenir l’aparició de la caries “del biberó”.

Per evitar les caries de primera infància és important netejar les dents després dels àpats,  no deixar que s’adormin amb el biberó a la boca, i fer controls periòdics amb l’Odontopediatra.

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Information

This entry was posted on Març 25, 2012 by in Odontopediatria.