CUIDAR LA BOCA

Bloc d'Odontologia de la Dra. Arasa

Cuidar la boca per no patir pneumònia

La pneumònia és  una patologia inflamatòria dels pulmons. D’acord amb l’etiologia es classifica en primària i secundària, i poden ser causades per bactèries, virus, fongs, al·lèrgies, trastorns circulatoris, lesions dels bronquis, inflamacions tòxiques i superinefeccions bacterianes.

La pneumònia bacteriana afecta més a l’esdat adulta, i les bactèries causals solen ser estreptococs, pneumococs i estafilococs, entre altres.
A la boca hi ha més de cent tipus de bactèries diferents, i una de les predominants és l’estreptococs mutans, que es transmet per contacte salival.

Segons un estudi del Dr. Samit Joshi, s’ha demostrat que hi ha una relació directa entre la mala higiene oral i la predisposició a la pneumònia, ja que les bactèries s’alimenten de les restes de menjar que no s’ha eliminat, evolucionen i creixen afectant diferents òrgans, entre ells els pulmons.

L’estreptococs és la bacteria predominant en la formació de caries, i és possible eliminar-la (i reduir el risc de caries) consumint mel d’abella natural. D’aquesta manera reduïm la possibilitat de patir pneumònia bacteriana.

El Dr. Joshi ha observat que mitjançant una bona higiene oral, i no tant sols eliminant l’estrepcotocs, es redueix considerablement el risc de patir pneumònia, ja que eliminem el substrat pel desenvolupament de les bactèries.

Prenent una cullerada sopera de mèl al dia (sense dissoldre en cap substància) i mitjançant un bon raspallat dental i de la llengua, l’ús del fil dental i, si és precís, l’ús d’un col·lutori adequat, podem reduir considerablement el risc de patir pneumònia.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Information

This entry was posted on Abril 15, 2012 by in Odontologia alternativa.