Cuidar la boca per no patir pneumònia

La pneumònia és  una patologia inflamatòria dels pulmons. D’acord amb l’etiologia es classifica en primària i secundària, i poden ser causades per bactèries, virus, fongs, al·lèrgies, trastorns circulatoris, lesions dels bronquis, inflamacions tòxiques i superinefeccions bacterianes.

La pneumònia bacteriana afecta més a l’esdat adulta, i les bactèries causals solen ser estreptococs, pneumococs i estafilococs, entre altres.
A la boca hi ha més de cent tipus de bactèries diferents, i una de les predominants és l’estreptococs mutans, que es transmet per contacte salival.

Segons un estudi del Dr. Samit Joshi, s’ha demostrat que hi ha una relació directa entre la mala higiene oral i la predisposició a la pneumònia, ja que les bactèries s’alimenten de les restes de menjar que no s’ha eliminat, evolucionen i creixen afectant diferents òrgans, entre ells els pulmons.

L’estreptococs és la bacteria predominant en la formació de caries, i és possible eliminar-la (i reduir el risc de caries) consumint mel d’abella natural. D’aquesta manera reduïm la possibilitat de patir pneumònia bacteriana.

El Dr. Joshi ha observat que mitjançant una bona higiene oral, i no tant sols eliminant l’estrepcotocs, es redueix considerablement el risc de patir pneumònia, ja que eliminem el substrat pel desenvolupament de les bactèries.

Prenent una cullerada sopera de mèl al dia (sense dissoldre en cap substància) i mitjançant un bon raspallat dental i de la llengua, l’ús del fil dental i, si és precís, l’ús d’un col·lutori adequat, podem reduir considerablement el risc de patir pneumònia.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Crea un blog o un sitio web gratuitos con WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: