Implant o dent?

Avui en dia els implants són l’alternativa més adient per reemplaçar una dent absent o varies. Quan es perd una dent l’os ja no té on agafar-se i es va perdent molt despresa, i aquesta pèrdua afecta les dents dels costats, de manera que col·locar un implant endarrereix la pèrdua òssia, però això no significa que l’implant sigui més adient que una dent.

En ocasions les lesions de caries afecten tant la dent que el tractament necessari és laboriós i costós, i per aquest motiu hi ha gent que prefereix perdre la dent i col.locar-se un implant, però la millor opció sempre és aquella que conserva la pròpia dent.

Les dents estan unides a l’os per un lligament, com un seguit de cordes que agafen la dent i la lliguen amb l’os, que transforma les forces de compressió de la dent en forces de tracció a l’os.
Aquestes forces de tracció estimulen les cèl.lules òssies a créixer, i per tant cada vegada que masteguem amb les dents naturals formem os entorn de la dent.

Els implants s’enrosquen dins l’os per contacte directe, sense cap lligament enmig, i les forces de compressió que rep l’implant es transmeten de forma directa com a forces de compressió a l’os. D’aquesta manera no s’estimula el creixement ossi i amb els anys l’os que envolta un implant es perd abans que el de la dent.

D’altra banda els problemes dentals són progressius, comencen lleus i es poden agreujar amb el temps si no se’n té cura i no es tracten, però els problemes amb els implants són del “tot o re”. Si hom no té cura dels implants la pèrdua òssia s’accelera, i sense un bon suport ossi l’implant cau.

Tot i que els implants són la millor alternativa quan falta una dent o varies, sempre és millor fer tots aquells tractaments que prolonguen el manteniment de les nostres pròpies dents.

Per mantenir una boca sana és important tenir una bona higiene oral i visitar regularment a l’odontòleg.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Blog de WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: