“Matar el nervi” en una dent de llet?

Les dents de llet, així com les definitives, tenen la part visible i la part no visible.
La part no visible són les arrels, que mantenen la dent ancorada amb l’os, evitant-ne la pèrdua, i dins les arrels hi ha els nervis i vasos sanguinis, que aporten nutrients a les dents i els proporcionen sensibilitat.

Recentment alguns pares m’han comentat que creien que les dents de llet no tenen ni arrels ni nervis, per tant un tractament de conductes (conegut com endodòncia o “matar el nervi”) no és necessari, però de la mateixa manera que una caries en dent definitiva, si creix, pot afectar al nervi, una caries gran en una dent de llet també. En aquests casos, el tractament ideal és netejar les bactèries que hi ha dins el nervi per evitar-ne la propagació i el contagi a la dent definitiva que s’està formant a sota.

És important tenir en compte que les dents de llet, tot i que cauran, durant anys són les úniques dents que els menuts tenen per menjar, i per tant cal cuidar-les tant com les definitives. A més a més, una dent de llet infectada que no rebi tractament és un canal de contagi per la dent definitiva que s’està formant, per això és imprescindible tenir-ne cura.

Les caries es formen degut a la combinació de tres factors: bactèries (que s’encomanen a traves de la saliva), aliment (restes de menjar i líquids a la boca) i dents, per això des del moment en que erupcionen les primeres dents hi ha risc de caries.

Tenint en compte que les dents comencen a sortir a partir dels 6 mesos, si no es manté una bona higiene oral, és normal que en menys d’un any les caries creixin prou com per afectar el nervi. Per tant, una criatura de 3 o 4 anys pot necessitar un tractament de conductes si no se li ha netejat bé la boca durant aquest temps.

Per evitar el tractament de conductes en una dent de llet és important mantenir una bona higiene oral dels nostres fills i filles, i dur-los a visites anuals des de l’erupció de la primera dent.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Crea un blog o un sitio web gratuitos con WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: