Alvocat, una deliciosa manera de prevenir el càncer oral

El càncer és una malaltia on un grup de cèl.llules pròpies de l’organisme desenvolupen un creixement descontrolat, destrueixen els teixits adjacents i en ocasions hi ha metàstasi.

El càncer oral és una enfermetat relacionada amb l’edat on el 98% de les persones que el pateixen tenen més de 40 anys. Es desconeix una causa específica del càncer ja que la etiologia de la malignització és complexa i multifactorial, però hi ha molts factors que el propicien (tabac, alcohol, infeccions, malnutrició, mala higiene oral..). El tractament consisteix en l’extirpació quirúrgica del tumor (si es diagnostica a temps), radioteràpia o quimioteràpia, però el càncer oral es pot prevenir.

Per prevenir el càncer oral cal minimitzar els factors de risc com el tabac o l’alcohol, i mantenir una bona higiene oral i, segons els estudis de Steven M. D’Ambrosio i el seu equip de recerca del Centre Integral del Càncer de l’Estat d’Ohio, es pot prevenir consumint alvocat.

Segons aquests estudis, l’alvocat aporta uns nutrients que aturen el creixement de les cèl.lules precanceroses o les maten, evitant així la reproducció descontrolada que finalitza en càncer oral.

L’efecte protector de l’alvocat s’atribueix als alts nivells de fitonutrients que conté. Són uns compostos de la planta que, entre altres coses, augmenten l’oxigen a nivells intolerats per les cèl.lules precanceroses i en provoquen l’apoptosis (mort cel.lular), sense afectar a la resta de cèl.lules del nostre organisme.
Els components individuals de l’alvocat, com la vitamina C, vitamina E o fibra entre altres, per si sols no tenen efecte sobre les cèl.lules cancerígenes, però combinats impedeixen la formació del càncer.

Aquests estudis suggereixen que els fitonutrients de l’alvocat poden oferir una estratègia avantatjosa en la prevenció del càncer oral.

Els estudis preliminars s’han realitzat amb alvocats Hass, que són els més comuns a Ohio, i tot i que no s’han fet estudis amb els altres tipus d’alvocat, els científics creuen que podrien tenir els mateixos efectes sobre l’organisme.

Per una bona prevenció del cancer oral és recomanable mantenir una bona higiene oral, menjar alvocat 1 cop a la setmana i visitar periòdicament al dentista.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Blog de WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: