Què son les dents dèbils?

Les dents de llet es formen durant l’embaràs i surten entorn dels 6 mesos, les definitives es comencen a formar quan som nadons i erupcionen (surten) entorn dels 6 anys. És un llarg període de temps durant el qual el desenvolupament dental es pot veure afectat i influït per diverses causes, com hereditaries, traumatismes localitzats i/o factors sistèmics.

Aquests trastorns de desenvolupament es manifesten a les dents amb canvis de color de
l’esmalt o canvis de qualitat o quantitat de teixit dentari, i poden afectar a una o varies dents.
En condiciones fisiològiques l’esmalt madur recobreix la zona de les dents exposada a l’ambient de la cavitat oral i quan pateix una alteració durant el desenvolupament es debilita.

Quan una o varies dents tenen l’esmalt debilitat parlem d’hipoplasia, hipocalcificaió o hipomaduració. Aquestes alteracions poden variar des d’un curt retard en el ritme de creixement dental, fins la mort d’un conjunt cel.lular i la conseqüent debilitació de les dents afectades que comporta més risc de caries.

És sobretot en la dentició permanent en que s’observen més trastorns de desenvolupament de l’esmalt, però en la dentició temporal ja apareixen els primers signes clínics. En ocasions es pot observar un patró de l’esmalt alterat en les “dents de llet”,  que indica una debilitació de l’esmalt en la futura dentició permanent.

A mesura que aquestes dents entren en contacte amb els aliments, van perdent l’esmalt per efecte d’atricció, aleshores s’observen unes dents de color més groguenc i amb molta sensibilitat ja que estan desprotegides. Els queixals dels 6 anys són els que més pateixen d’atricció ja que són els primers en erupcionar i quan això passa, les bactèries de la caries no troben gaire resistència per fer-hi cavitats fins al nervi.

Per prevenir el desgast de l’esmalt en les dents definitives és important realitzar una visita a l’Odontopediatra abans dels 5 anys per tal de realitzar un diagnòstic precoç i valorar si hi ha trastorns en el desenvolupament i maduració de l’esmalt.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Crea un blog o un sitio web gratuitos con WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: