Per netejar un xumet, el millor és la saliva dels pares?

recomendaciones-sobre-uso-del-chupeteDimecres va sortir una notícia a “El Periodico” resumint el resultat d’una investigació sobre les bactèries protectores que es transmeten, de pares a fills,  a través de la saliva.
En aquest estudi, realitzat per microbiòlegs i biomèdics però cap odontopediatra, es conclou que els nens a qui els han netejat el xumet amb la saliva dels pares tenen menys possibilitat de patir asma i al.lèrgies.

Aquest estudi s’ha realitzat amb nadons de 4 a 6 mesos, edat en la que encara no tenen dents a la boca, per la qual cosa no han observat les conseqüències negatives que comporta la transmissió salival de pares a fills:
caries, inflamació de genives i, amb el temps fins i tot pèrdua òssea.

Quan naixem ho fem amb la boca sense bactèries nocives, i els microorganismes que provoquen la caries passen de la nostra boca a la dels nostres fills, igual que les bactèries que provoquen gingivitis i periodontitis.

Encara que el contagi es produeixi quan l’infant encara no té dents, les bactèries d’un adult són molt més resistents que les defenses d’un nadó, de manera que romanen a la boca, ja que el contagi ja s’ha produït, i es manifesten quan erupcionen les dents.
A més a més les dents de llet són menys resistents a la caries que les dents definitives i per tant la caries prolifera més depressa.

Diversos estudis odontològics han demostrat que a través de la saliva es transmeten 10 vegades més bacteries nocives que bactèries immunitàries.
Algunes dels microorganismes nocius que es transmeten a través de la saliva, de pares a fills sónActinobacillus actinomycetemcomitansPorphyromonas gingivalis , Bacteroides forsythus, streptococcus mutans.

Per tal de prevenir les enfermetats orals dels nostres fills és important evitar el contagi a través de la saliva, és a dir, evitar compartir coberts, gots, i no netejar mai el xumet amb la saliva dels pares.

Evitant el contagi, i amb revisions periòdiques a l’odontopediatra, podem garantir la bona salut oral dels nostres fills.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Crea un blog o un sitio web gratuitos con WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: