CUIDAR LA BOCA

Bloc d'Odontologia de la Dra. Arasa

Dents definitives amb mobilitat

cuidar la bocaHi ha patologies orals que no donen síntomes dolorosos i poden ser indetectables per la persona que ho pateix, però la manca de dolor no equival a manca de problema.

L’enfermetat periodontal, o la gingivitis poden comportar pèrdua óssea. Aquesta pèrdua inicial no es manifesta com a dolor i pot passar desapercebuda per una

persona no qualificada en el camp de la Odontologia.
Si no es tracta a temps, la pèrdua ossea s’accentua, les dents perden subjecció i per tant es comencen a moure.

La mobilitat de les dents definitives és un indicador d’enfermetat bucal avançada i cal posar-hi solució immediata.
D’una banda s’han de fer els tractaments necessàris per minimitzar o aturar la pèrdua óssea i per fer-ho cal tractar-ne la causa.
Per l’altra cal extreure les dents amb mobilitat ja que, en moure’s, faciliten l’acumulació de placa subgingival, que accentua encara més la pèrdua d’os, i pot causar infeccions que afectin a les dents adjacents i/o a tot l’organisme.

Quan es perden dents degut a la mobilitat és difícil reemplaçar-les per implants ja que hi ha molt poc os a la zona, però si s’ha arribat a produïr infecció apical, les possibilitats de poder reemplaçar les dents per alguna cosa que no sigui removible (de treure i posar), disminueixen dràsticament.

Aquestes dents amb mobilitat ja no són aptes per triturar aliments,  no fan cap funció a la boca i són un focus d’infecció. Per evitar riscos innecessàris cal extreure-les.

Per mantenir la salut de la boca és important mantenir una bona higiene oral, fer-se neteges professionals periòdiques i visitar a l’Odontòleg un cop a l’any, ja que el professional pot detectar aquestes enfermetats quan son inicials i donar-vos les pautes per evitar la pèrdua dental.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Information

This entry was posted on febrer 4, 2014 by in General.