La ortodòncia redueix el mal d’esquena

https://cuidarlaboca.wordpress.com/El cos humà és un tot amb les estructures que el formen, boca inclosa, i de la mateixa manera com es col.loquen els peus en caminar pot afectar l’esquena, la posició de les dents també l’afecta.

En la majoria d’ocasions el mal d’esquena és d’etiologia multifactorial (causada per varies alteracions alhora) i per tal d’alleujar-ne els síntomes cal tractar totes les causes, per aixó es recomana un tractament paral.lel amb l’odontòleg, i els altres especialistes com osteopata i/o traumatòleg.

En diversos estudis s’ha demostrat que exitsteix una relació directa entre la posició de les dents i l’equilibri del cos, a través dels músculs masticatoris, cervicals i l’ATM (articulació temporomandibular) que permeten els moviments d’obrir i tancar la boca.

La posició de les dents en maloclusió afecta l’ATM en cada moviment de masticació, deglució i en cada ocasió en que les dents entren en contacte, i aquesta alteració de l’ATM pot comportar canvis posturals com per exemple mantenir el cap endavant o inclinat cap a un costat.  Quan es canvia la posició del cap, la musculatura del coll es sobrecarrega i pot fer mal, també el cap i les espatlles. En altres ocasions la columna es corva per sobrecompensar la inclinació del cap i es sol notar el dolor a la part mitja o baixa de l’esquena.

Amb la ortodòncia s’elimina una de les causes del dolor ja que permet corretgir les maloclusions, i tot i que sempre és millor prevenir-ho, també es pot fer tractament ortodòntic quan el mal d’esquena ja s’ha manifestat.

Per tal de reduïr el mal d’esquena cal fer una revisió amb l’odontòleg i així analitzar el tractament oral més indicat.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Crea un blog o un sitio web gratuitos con WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: