La linea mitja de les dents i el mal d’esquena

La posició del cap i l’esquena estan directament relacionades, de manera que quan l’esquena agafa una posició incorrecta el cap es col.loca en una posició de compensació aparent, i viceversa.

La oclusió és un dels factors que altera la posició craneal, ja que les dents engranen “com una cremallera”, i una malposició dental provoca una posició forçada de la mandíbula, que altera els ossos craneals a través de l’articulació temporo mandibular.  Aquesta alteració es compensa a través d’una posició alterada les cervicals que, si cronifica, acava provocant dolors i patologia a altres zones del cos.

Una de les alteracions més freqüents és la desviació de la linea mitja (LM) de les dents, que marca la relació en lateralitat del sector anterior i s’observa mirant la linea que formen els incisius centrals superiors i la linea dels incisius centrals inferiors. La LM hauria d’estar perfectament alineada la superior amb la inferior.

 

Resultat d'imatges de linea media dientes      Imatge relacionada

Podem observar dents perfectamente alineades i aparentment amb bona oclusió amb una LM desviada, i dents malposicionades però que mantenen un equilibri lateral amb la LM totalment centrada.  Com que el cos canvia amb els anys, la LM es pot desviar degut canvis craneals, bucals o posturals.

Imatge relacionada

Imatge relacionada

 

 

 

 

 

Quan la desviació de la LM és lleu es pot corretgir a casa mitjançant la masticació unilateral del costat contrari d’on s’hagi desviat la inferior. És a dir, si la LM inferior está desviada a la dreta, respecte la superior, caldrà mastegar exclusivament per la banda esqsuerra. Aquesta activació del costat contrari estimula un lleu desplaçament de les dents cap a la zona de treball.

La posición de la LM és un factor clau en la relació postural i qualsevol recuperació que es vulgui fer de l’esquena resultarà més eficaç si la LM está centrada. És recomanable fixar-se com está la LM i fer l’exercici per centrar-la.

Si la desviació és de més de 3mm es recomana acudir a professionals que que treballin la posición ósea del cos general, com son els osteopates (que treballen tot el cos de manera holística), i si tot i així no millora es recomana visitar l’ortodoncista que, mitjançant aparatologia pot acabar de corretgir-la reduint el risc de patir futurs problemes posturals.

 

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Blog de WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: