Encara no es sap dutxar i es renta les dents sol/a?

Tots tenim clar que un nen/a de 6 anys o menys no es sap rentar bé el cabell, s’ensabona malament o no s’esbandeix prou, i per tant ha d’haver implicació per part dels pares.
Per què, aleshores, no s’actua igual respecte al raspallat de les dents?

Els menors de 6 anys no saben rentar-se bé les dents, és per aixó que ha d’haver implicació per part dels pares, com a mínim 2 cops al dia (esmorzar i sopar, berenar i sopar).

Per tenir una referència de com i quan rentar la boca als fills/es es pot comparar amb les fases de la dutxa:

Mentre al fill/a se’l renta a la banyera el pare o mare ha de rentar-li la boca sense pasta ja que se la pot empassar.
Quan comencen les dutxes es pot començar a incloure la pasta de dents i, després que el pare o mare li netegi les dents i la llengua, se li deixa el respall al nen/a perquè jugui a respallar-se. És interessant que el pare o mare aprofiti aquesta estona en que el fill/a juga a respallar-se per rentar-se la boca, així n’imitarà els moviments.

A mesura que passin els anys es va disminuint l’estona que neteja el pare o mare i augmentant l’estona que es neteja la boca ell/a sol/a. Quan ja s’ensaboni i s’esbandeixi el cap sense ajuda però amb supervisió dels resultats també es pot rentar les dents i llengua sense ajuda i amb supervisió. Finalment quan no calgui supervisió de resultats amb l’ensabonada i esbandida del cabell, provablement tampoc no en caldrà amb el respallat.

És important que l’ordre de neteja sigui primer el pare/mare i després el fill/a, perquè sinó es pensen que se’ls està corretgint i no aprenen a rentar-se-les.

De la mateixa manera que a un nen/a de 5 anys l’hem d’ensenyar a rentar-se bé el cabell, també l’hem d’ensenyar a rentar-se bé les dents.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Crea un blog o un sitio web gratuitos con WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: