Els beneficis del bruxisme infantil

El bruxisme, o acte de rascar les dents, és patològic a l’edat adulta, però és natural i adequat dels 6 mesos als 10 anys.

L’acte de bruxar implica moviments mandibulars que estimulen el creixement ossi i el desenvolupament muscular, i ajuda en la posició correcte de les peces dentals que erupcionen.

Les dents de llet erupcionen a partir del 6è més de vida i estan totes en boca als 25 mesos. Si els ossos de la boca no creixen al ritme que han de fer-ho, les dents erupcionen malament per falta d’espai, i després no es recol.loquen encara que la mandíbula creixi. Durant aquest període de temps el bruxisme ajuda al creixement de la boca i l’enfortiment dels músculs, i a més a més gràcies al contacte constant, les dents que van sortint noves tendeixen a col.locar-se al lloc que els correspon.

Les dents de llet són la guia de referència per l’erupció de les dents definitives, de manera que, si les dents temporals estan mal col.locades, les definitives sortiran malament.

A partir dels 6 anys comencen a sortir les dents definitives, i aquestes són de tamany més gran que les de llet, per aixó és important que els ossos segueixin creixent ja que sinó, de nou, pot haver-hi falta d’espai i pot ser que les dents definitives erupcionin on poden i no on haurien de fer-ho.
En aquest cas el bruxisme ajuda al creixement dels maxilars i a la bona alineació de les dents permanents per lograr un bon tancament de boca.

Quan totes o gairebé totes les dents definitives estan en boca i no tenen interferències el bruxisme tendeix a desaparèixer per si sol.

El bruxisme a partir dels 10 anys pot ser patològic i és important consultar un Odontopediatra per tal que valori si hi ha algun problema i hi apliqui el tractament oportú, però fins aleshores és normal, sa i recomanable que els fills/es rasquin les dents durant la nit.

Deja un comentario

Crea un blog o un sitio web gratuitos con WordPress.com.

Subir ↑