Sorolls en obrir i tancar la boca? Et podem ajudar

L’articulació de la boca, de la mandíbula, està vora l’orella i una afectació de l’articulació es pot manifestar amb dolor d’oïda i mal de cap, o amb sorolls en obrir i tancar la boca.

L’afectació de l’articulació pot ser unilateral, tant sols a un costat, o bilateral, i pot ser deguda a diversos factors com l’estat de les dents, els traumatismes o l’estrès.

Pensem en l’articulació de la boca com si fos el genoll, l’estrès pot fer que tinguem les cames més tenses, amb els músculs rígids, o que no parem de moure-les, i el genoll se’n pot ressentir.
A la boca l’estrès augmenta l’activitat muscular incrementant la força que fa el múscul sobre l’articulació i la sobre tensa provocant danys.

Les dents cariades, amb mobilitat o mal estat poden modificar la oclusió (la manera de tancar la boca) i, degut a la molèstia que provoquen aquestes dents, canviem els moviments de masticació. Aquests dos factors obliguen l’articulació de la boca a col·locar-se en una posició forçada i provoquen danys.

Una lesió a l’articulació de la boca no causa alteracions significatives en el dia a dia i triga més temps que altres a convertir-se en lesió greu, per aixó hi ha tendència a no donar-li importància, però quan la lesió evoluciona de lleu a greu té dues conseqüències: impossibilitat d’obrir la boca o impossibilitat de tancar-la, i dolor; i el tractament requereix operació.

Si es detecta aquesta alteració a temps podem evitar que s’agreugi mitjançant un protector dental, l’equivalent a una genollera. Aquest protector s’anomena fèrula de descàrrega, i el seu efecte varia en funció de la forma, gruix i material del qual estigui fabricada.
La funció de la fèrula és promoure la salut de l’articulació de la boca, separant les dents i alleugerant els músculs per tal que l’articulació es recol.loqui correctament en una posició no forçada.

És important tenir en compte els petits sorolls de la mandíbula o els dolors d’oïda, per petits que siguin, per tal que l’Odontòleg pugui evitar que la lesió s’agreugi, i cal tenir cura de les dents per eliminar una de les causes que provoquen la lesió i reduir, així, el risc d’aparició.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Blog de WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: